Тази сутрин в 10.30 в двореца Долмабахче край Босфора започва поредния

...
Тази сутрин в 10.30 в двореца Долмабахче край Босфора започва поредния
Коментари Харесай

Преговорите между Русия и Украйна продължават в двореца Долмабахче

Тази заран в 10.30 в двореца Долмабахче край Босфора стартира следващия кръг от договарянията сред Украйна и Русия. Руската делегация дойде през вчерашния ден денем, а късно тази нощ в Истанбул дохвърчаха и украинските договарящи.  " Файненшъл таймс ", базирайки се на четири източника, даде информация за вероятен план на договорка сред Русия и Украйна.

Според акцентите в този план: руските претенции за " денацификация ", " демилитаризация " и статут на съветския език в Украйна към този момент не са в плана, а Украйна ще се откаже от устрема към участие в НАТО, както и от създаването на нуклеарни оръжия и разполагането на непознати военни бази. Не се изключва опцията за присъединение на Украйна към Европейския съюз.

Гаранциите са сигурността на Украйна ще бъдат дадени не от 5 или 7, а от 11 страни - Русия, Съединени американски щати, Англия, Канада, Франция, Германия, Китай, Италия, Полша, Израел и Турция. Всички те ще би трябвало да окажат помощ на Киев при ново нахлуване.  

Най-трудният въпрос на договарянията продължава да е ориста на Крим и Донбас. Украйна не е подготвена да признае смяната в границите си, само че може да обещае да не се пробва да върне полуострова и източните региони със мощ. Според източници на FT този въпрос може да бъде отсрочен до персонална среща сред Путин и Зеленски.

В същото време изданието отбелязва, че Украйна и западните страни са скептични към желанията на Путин – притесняват се, че той може да употребява договарянията като „ димна завеса “, с цел да попълни военните си сили и да възнамерява нова атака.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР